Sähköinen resepti

Sähköinen resepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti. Se tallennetaan keskitettyyn tietokantaan, Reseptikeskukseen. Kela on Reseptikeskuksen rekisterinpitäjä. Valtakunnallinen Reseptikeskus sisältää kaikki sähköiset reseptit ja apteekkien niihin tekemät toimitusmerkinnät.

Sähköisen reseptin käyttöönoton jälkeen potilaalla on edelleen oikeus saada paperiresepti, jos hän kieltäytyy sähköisestä reseptistä. Potilaalla on myös oikeus kieltää reseptitietojen katsominen reseptikeskuksesta.

Potilas voi tarkastella omia reseptitietojaan Omakanta -nettipalvelun kautta. Palveluun voi kirjautua verkkopankkitunnuksilla tai HST -kortilla kanta.fi -sivujen kautta. Omakannasta potilas voi tarkastaa, mitä reseptejä hänelle on määrätty, mihin asti reseptit ovat voimassa ja paljonko resepteissä on jäljellä vielä toimittamattomia lääkkeitä.

Nastolan apteekissa on toimitettu sähköisiä reseptejä syyskuusta 2011 lähtien. Sähköisten reseptien osuus kaikista toimitetuista resepteistä kasvaa kuukausittain. Nykyisin valtaosa toimituista resepteistä on sähköisiä.

 
Siirry sivun alkuun