Apteekki Merkos

AJANKOHTAISTAAPTEEKKI MERKOS

AJANKOHTAISTA

 

AUKIOLOAJAT:


MA-PE ............….............. 8 - 20

LA ...............….................. 9 - 18

SU JA ARKIPYHINÄ ...... 10 - 18

 
TERVEYDEKSI! -LEHDEN 
TALVINUMERO ON ILMESTYNYT
 
HAE OMA LEHTESI MAKSUTTA
 
APTEEKKI MERKOKSESTA
 Saat uunituoretta luotettavaa tietoa terveydestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkipalveluista.


#terveydeksilehti #maksuton #apteekkimerkosORIONIN KERÄILYKAMPANJA
APTEEKKI MERKOKSESSA 
25.9.-31.12.2023
Saat upeat tuotelahjat heti mukaasi suoraan meiltä Apteekki Merkoksesta!


Kampanjassa on jälleen uusia upeita tuotelahjoja kotiin tai lahjaksi; tarjolla on Arabian, Fiskarsin, Iittalan ja Orionin laadukkaita tuotteita.


Lue lisää kampanjasta:
www.itsehoitoapteekki.fi/kerailykampanja/

KORONATESTIT EDULLISESTI

APTEEKKI MERKOKSESTA


Helppokäyttöiset, CE-merkityt koronakotitestit akuutin koronatartunnan toteamiseen tunnistavat myös oireettoman koronatartunnan sekä omikron-variantin.


Apteekki Merkoksesta löydät myös korona + influenssa A/B -yhteispikatestit, jotka sopivat myös influenssaa epäiltäessä esim. riskiryhmien kanssa tekemisissä oleville. ▪️ DEEPBLUE SARS-CoV-2

Antigeenipikatesti (sylkitesti)

1kpl 5,95€

10kpl 50€

▪️ MEDOMICS 3in1

SARS-CoV-2 + INFLUENZA A/B

Antigeeniyhteispikatesti (nenätesti)

1kpl 9,90€APTEEKKI MERKOKSESTA LÖYDÄT HELPOSTI MYÖS:▪️ HENGITYSSUOJAIMET (FFP2)


▪️ SUU-NENÄSUOJUKSET (TYPE IIR)


▪️ KÄSIDESIT (myös herkälle iholle)


▪️ ITSEHOITOTUOTTEET (vastustuskyvyn tueksi)


Palauttamalla lääkejätteet apteekkiin, voit auttaa ympäristöä pienentämällä vaarallisen jätteen päätymistä luontoon.

Muovi on myös vaarallista päätyessään luontoon. Apteekki Merkoksessa asiakas voi itse valita, haluaako hän ostoksensa pakattaviksi muovi- tai paperipussiin; kumpikin vaihtoehto on asiakkaalle meillä maksuton.

Apteekki Merkos on mukana tukemassa luonnonsuojelutyötä; jokaisesta Perheteema-apteekkikassistamme tehdään lahjoitus Suomen luonnonsuojeluliiton metsiensuojelutyöhön.

Pussi on apteekkiostoksissa tarpeellinen asiakkaan tietosuojan turvaamiseksi, mutta siitä saa tietenkin myös kieltäytyä. 

Vinkki: Luontoa säästävin vaihtoehto on ottaa apteekkireissulle oma kestokassi mukaan!

 

https://vaarallinenjate.fi/2018/tiedote-vahenna-vaarallista-jatetta-valinnoillasi/

#euroopanjätteenvähentämisviikko #lääkejätteetapteekkiin #lääkkeeteivätkuuluvessanpönttöön #luonnonhyväksi #luonnonsuojelu #vähennämuovijätettä #vaarallinenjate


LÄÄKITYSHUOLIA?
APTEEKKI MERKOS AUTTAA.
 


Lääkityksen tarkistuspalvelu on osa
Apteekki Merkoksen palveluvalikoimaa, joka edistää lääkehoidon onnistumista ja lääkitysturvallisuutta. Apteekki Merkoksen kokonaishinta lääkityksen tarkistuspalvelulle on 40 €.

 

Lääkityksen tarkistuspalvelussa selvitämme
asiakkaan kokonaislääkityksen ja tarkistamme epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Lisäksi varmistamme lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin sekä teemme tarvittaessa huomioita esim.
lääkkeiden soveltuvuudesta iäkkäälle.

Palveluun kuuluu noin puoli tuntia kestävä tapaaminen farmaseutin tai proviisorin kanssa, jossa käsitellään asiakkaan tarpeiden mukaan esimerkiksi lääkehoidon oikeaa toteutusta. Asiakkaalla on mahdollisuus kysyä ja keskustella lääkkeistä ja niihin liittyvistä ongelmista tai huolista rauhallisessa ympäristössä. Tarkistuksesta annetaan kirjallinen yhteenveto, jonka avulla saatu neuvonta on helppo muistaa. Yhteenvedon voi tarvittaessa myös näyttää lääkärille.

Tarvitsemme tarkistusta varten tiedot käytössä olevista resepti- ja itsehoitolääkkeistä sekä luontaistuotteista, vitamiineista ja ravintolisistä. Voit tulostaa ennen lääkityksen tarkistuspalvelua täytettävän lääkelistan (pdf) tästä. Tallenna lista koneellesi ennen täyttämistä. Jos haluat täyttää listan käsin, voit tulostaa lomakkeen ennen täyttämistä tai vaihtoehtoisesti noutaa sen apteekistamme.


Apteekki Merkos on laajat aukiolot omaava apteekki. Olemme avoinna joka päivä
kauppakeskuksen auki ollessa.

Meille on helppo tulla, vieressämme on runsaasti maksutonta ja kiekotonta pysäköintitilaa, avariin ja valoisiin tiloihimme on esteetön kulku.
 
Tervetuloa palvelevaan Apteekki Merkokseen!

 
 

MA-PE ............................. 7 - 21

LA ................................... 8 - 18

SU JA ARKIPYHINÄ ....... 10 - 18


 

 

LOMALÄÄKEKAAPIN MUISTILISTAVinkit loma-ajan lääkekaapin päivittämiseen Apteekki Merkoksesta❣️

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Hyvin varustettu mökin lääkekaappi poistaa kesästä monta murhetta. Käytä siis hetki aikaa ja tarkista loma-ajan lääkekaapin sisältö. Löytyykö aineksia haavanhoitoon, muistitko allergiat?

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Tarkista muistilistasta, mitä hoitotarpeita mökille mukaan!

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Lomamökin rauhaan vetäytymiselle kannattaa antaa kaikki mahdollisuudet, ja siksi on hyvä varautua myös erilaisiin haavereihin ja vaivoihin.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Mökin – tai asuntoauton tai veneen – lääkekaappi kannattaa laittaa kuntoon hyvissä ajoin etukäteen.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Vaikka matka apteekkiin olisi lyhytkin, se tuo kuitenkin harmillisen katkon siihen ihanaan vetäytymiseen.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Muista myös säilyttää lääkkeet oikein ja viedä vanhentuneet lääkkeet apteekkiin.


🌸������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Vältä auringon polttama iho

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Kesällä lääkekaappiin on hyvä varata kunnollinen määrä aurinkovoiteita. Ihoja on erilaisia samassa perheessäkin, saati mökkivieraiden joukossa.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Varaa lääkekaappiin siis sekä korkean, 30–50 suojakertoimen aurinkovoiteita että kevyempiä, 20–25 suojakertoimen voiteita.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Muista, että lapsilla suojakertoimen pitää aina olla yli 50. Lapsille kannattaa ostaa juuri lapsille suunniteltuja aurinkovoiteita. Lapsille on saatavilla myös fysikaalisia aurinkosuojia, joissa suojan auringon poltolta tuo esimerkiksi sinkki.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Vanhentuneiden aurinkovoiteiden varaan ei kannata laskea. Aurinkovoiteet säilyvät noin vuoden avaamisen jälkeen. Niiden muuttunut koostumus kielii vanhenemisesta.


🌸������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Hyönteisten pistot, käärmeen purema ja allergiat

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Moni saa kutiavaa ihottumaa esimerkiksi hyttysen pistoista. Paukamiin voi laittaa hydrokortisonivoidetta, joka on ehdoton hankinta kesän lääkekaappiin.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Hydrokortisoni sopii myös ensiavuksi palaneelle iholle.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Itikoiden pistot ovat suurimmalle osalle vaarattomia. Ampiaisen pisto sen sijaan voi olla vaarallisempi juttu. Niitä varten lääkekaapissa on hyvä olla hydrokortisonitabletteja.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Kylmäpakkaus puolestaan voi lievittää kipua – ja kylmäpakkaus on muutenkin järkevä ostos kesän lääkekaappiin.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Ampiaisen pistokohtaa tulee tarkkailla, ja esimerkiksi voimakkaan turvotuksen takia on lähdettävä lääkäriin.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Kyynpureman takia taas pitää lähteä lääkäriin välittömästi, eikä purema-alueeseen saa koskea. Ensiapuna voi käyttää hydrokortisonitabletteja.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Moni tarvitsee kesällä myös allergialääkkeitä, kuten antihistamiineja. Antihistamiinit ovat myös ystävällinen tapa varautua mökkivieraisiin, jotka saattavat reagoida allergisesti juuri sinun mökkisi luontoon.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Jos joku mökillä oleilijoista kärsii vakavampioireisesta allergiasta, hänelle määrätyt lääkkeet tulee ehdottomasti muistaa pakata mukaan mökkitavaroihin!


🌸������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Hus, kipu, haavat ja punkit!

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Kuukautiskivut tai päänsärky voivat yllättää myös lomalla. Lomalääkekaappiin kannattaakin ostaa myös ibuprofeenia ja parasetamolia. Niillä voi helpottaa oloa silloinkin, jos flunssa iskee kesken loman.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Kesäloma on usein haaverialtista aikaa. Kesän lääkekaapin ehdottomia varusteita ovat siksi laastarit, rakkolaastarit, sideharso sekä pienet sakset.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Myös desinfiointiaine on välttämätön haavojen puhdistamiseen varsinkin kesähelteillä. Ja oiva apu naarmujen ja ihotulehdusten hoitoon on iholle siveltävä tai ripoteltava lääkevoide tai -puuteri. Puuterimuoto sopii hyvin vetistävien haavojen hoitoon.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Lääkekaappiin on hyvä varata tavallisten pinsettien lisäksi myös punkkipihdit, joilla punkin saa tehokkaasti pyöräytettyä irti. Muista myös desinfioida iho punkin irrottamisen jälkeen.


🌸������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Varaudu vatsanpuruihin ja myrkytyksiin

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Erilaiset vatsavaivat eivät nekään katso aikaa eikä paikkaa – ja kuka haluaa lähteä vatsanväänteissä ajamaan kohti lähintä apteekkia? Varaa kesän lääkekaappiin siis ainakin ripulilääkettä.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Joskus lapset syövät syömäkelvottomia asioita, esimerkiksi myrkyllisiä luonnonmarjoja. Mahdollisten myrkytysten takia lääkekaapissa on hyvä olla lääkehiiltä. Muista kuitenkin, ettei lääkehiili sovi käytettäväksi kaikissa myrkytystapauksissa. Ennen lääkehiilen käyttämistä on hyvä soittaa esimerkiksi Myrkytystietokeskukseen.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Myös käsidesi on järkevä hankinta varsinkin matkailuautoihin, veneisiin sekä sellaisille mökeille, joissa ei ole juoksevaa vettä. Ja hyvä sitä on varata mukaansa muutenkin.


🌸������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Vanhentuneet lääkkeet apteekkiin hävitettäviksi

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Lääkkeet eivät ole ikuisia. Mökin tai veneen lääkekaappi kannattaakin tarkastaa aina ennen kesää.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Lääkkeet, joiden päivämäärä on vanhentunut, pitää viedä apteekkiin. Siellä huolehditaan niiden turvallisesta hävittämisestä. Lisää tietoa lääkkeiden oikeasta hävittämisestä löydät täältä.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Ympäristöä voi muistaa myös lajittelemalla tyhjät lääke- ja itsehoitopakkaukset oikein. Niitä ei kannata heittää noin vain lajittelemattomina sekajätteisiin.


🌸������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Näin lääkkeet säilyvät parhaiten

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Muistathan, että monet lääkkeet eivät kestä lämpötilojen ja kosteuden vaihteluja tai valoa.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Lääkkeet säilyvät parhaiten 15–20 asteessa ja alkuperäispakkauksessaan. Ne eivät siis saa altistua esimerkiksi pakkaselle.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Jos lääkkeitä ei ole säilytetty talven aikana oikein, ne kannattaa vaihtaa uusiin.

🌿������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Fiksuinta onkin ottaa lääkekaapin tarvikkeet kesän lopulla mukaan kotiin, jos mökki on talvisin kylmä eikä lainkaan käytössä. Niin ei synny turhaa lääkejätettä.


🌸������������������������������������������������������������ᦙ 3;��������������������������������������������������������������&# 65533; Kesämökin lääkekaapin muistilista

✅ Tulehduskipulääkettä ja parasetamolia
✅ Aurinkovoide korkealla suojakertoimella
✅ Desinfiointiaine
✅ Voide tai puuteri ihotulehduksiin ja naarmuihin
✅ Monenkokoisia laastareita ja sideharsoa
✅ Hydrokortisonivoide
✅ Hydrokortisonitabletteja

Siirry sivun alkuun