VILPPULAN APTEEKKI PALVELEE:

TALVIAIKAAN 1.9.-31.5.
ma-pe 9.00-17.30
la 9.00-13.00

KESÄAIKAAN 1.6.- 31.8.
ma-pe 9.00-17.00
la 9.00-13.00

 

PALVELUTReseptilääkkeet

Toimitamme reseptilääkkeet odottaessa.

Lääkkeiden toimitus apteekissamme on joustavaa ja nopeaa. Pidämme varastossamme mahdollisimman laajaa tuotevalikoimaa. Mikäli tarvitsemaasi tuotetta ei kuitenkaan löydy, hankimme sen Sinulle.

Kerromme apteekissa, jos lääkkeesi on vaihtokelpoinen. Reseptilääke voidaan vaihtaa edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos lääke kuuluu Fimean vaihdettavien lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri tai asiakas kiellä vaihtoa.Reseptien uusimispalvelu

Tuo terveyskeskuksessa uusittavat reseptit meille uusittavaksi

Toimitamme paikkakuntalaisten uusittavat paperiset reseptit Mänttä-Vilppulan terveyskeskukseen uusittavaksi. eResepteistä voimme tehdä uusintapyynnön sähköisesti.  Uusintoihin kannattaa varata viikko aikaa.

Reseptin uusintapalvelumme maksaa 2 euroa henkilöltä kerralla uusittavista resepteistä. 

 

Kysy lisää apteekistamme!Verenpaineen mittaus

Farmaseutti-sairaanhoitaja mittaa verenpainetta ajanvarauksella.

VARAA OMA AIKASI

VILPPULA PUH: (03) 471 6136  JA  KOLHO  PUH: (03) 474 0165

Verenpaineen mittaus 5 euroaAnnosjakelu

Apteekkien annosjakelupalvelu

Koneellinen annosjakelu on toimintamalli, jossa apteekki toimittaa potilaan lääkkeet annoskohtaisiin pusseihin pakattuina 2 viikon erissä. 

Ennen annosjakelun aloittamista tarkistetaan potilaan kokonaislääkitys yhteistyössä lääkärin kanssa. Tarkistuksessa poistetaan mahdollisesti tarpeettomat lääkkeet ja päällekkäisyydet sekä varmistetaan, että lääkkeet sopivat samanaikaisesti käytettäviksi.

Kustannussäästöjä syntyy, koska potilas maksaa vain hänelle toimitetuista lääkepusseista. 

Lääkitysmuutoksia tehtäessä lääkehävikin määrä pienenee ja lääketurvallisuus lisääntyy, koska kotiin ei kerry turhia lääkkeitä.

 Apteekin tarjoama annosjakelupalvelu vapauttaa mm. palvelutalojen ja kotisairaanhoidon henkilökunnan aikaa muihin tehtäviin.

Apteekki veloittaa annosjakeluasiakkailta 9 euroa viikossa jakelupalkkiota.

Säästöjä kertyy sekä potilaalle että Kelalle.Lääkejätteen vastaanotto


Palauta lääkejäte näin:

  • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).

  • Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.

  • Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.

  • Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa.

  • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit sekä Betadine- ja lodosorb-valmisteet.

  • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.

  • Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.

  • Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.).

     


Teksti: Suomen Apteekkariliitto, Suomen Kuntaliitto ja Jätelaitosyhdistys ry.
 5.4.2013
Lue Apoteekkilehti sähköisesti tästä!

Ekokompassi

Avainapteekkien  ympäristöohjelmalle on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti.

Olemme osa Avainapteekit-ketjua ja noudatamme ketjun ympäristöohjelmaa. 

Tykkää meistä facebookissa!