VILPPULAN APTEEKKI PALVELEE:

KESÄAIKAAN 1.6.- 31.8.
ma-pe 9.00-17.00
la 9.00-13.00

TALVIAIKAAN 1.9.-31.5.
ma-pe 9.00-17.30
la 9.00-13.00


 

Vilppulan ja Kolhon apteekkien kotiinkuljetuspalvelu koronavirusepiemian aikana 

Lisäys 17.6.2020: Poikkeusajan päättymisestä huolimatta jatkamme laajennetuilla asiointivaihtoehdoilla turvallisen asioinnin varmistamiseksi, kunnes toisin tiedotetaan. Tervetuloa!

Vilppulan ja Kolhon apteekeista on maanantaista 30.3. alkaen mahdollista tilata välttämättömiä lääkkeitä kotiin kuljetettuina uuden koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilan aikana. Vilppulan apteekille lääkkeiden kotiinkuljetuspalvelun toteuttavat paikalliset kuljetusalan toimijat Kuljetuspalvelu Asko Ritaranta ja Taksiyrittäjä Jari Virkki. Kolhon apteekille palvelun toteuttaa Taksipalvelu Mika Roponen. 

Lääkealan kehittämis- ja turvallisuuskeskus Fimea on vallitsevassa tilanteessa ohjeistanut apteekkeja poikkeusmenettelystä puhelinasioinnin mahdollistamiseksi. Tässä poikkeuksellisessakin tilanteessa ensisijainen vaihtoehto fyysiselle asioinnille on puolesta-asiointi. Asiamies voi asioida apteekissa asiakkaan Kela-kortin esittäen tai sähköisesti valtuutettuna (suomi.fi-valtuutus). Jos normaalit asiointivaihtoehdot eivät ole mahdollisia, voidaan asiakas pandemiatilanteessa poikkeuksellisesti tunnistaa puhelimitse lääkkeen toimittamiseksi. Menettelyä sovelletaan henkilökohtaisessa asioinnissa. Tunnistamistapaa voidaan käyttää esimerkiksi tilanteessa, jossa apteekki järjestää lääkkeen kotiinkuljetuksen. Asiakkaalle puhelinasioinnin perusteella toimitettavissa lääkkeissä on rajoituksia esimerkiksi pääasiallisesti keskushermoston kautta vaikuttavien lääkkeiden kohdalla. 

Palvelu toimii apteekin aukiolopäivinä, Vilppulassa myös lauantaina. Aamupäivällä tehdyt tilaukset toimitetaan jo saman päivän iltapäivällä. Lääkekuljetusta sovittaessa selvitetään myös vastaanottaja, joka toimitettaessa tunnistetaan ja jolle lääketilaus luovutetaan. 

Palvelu on maksullinen. Hinta koostuu kuljetuskustannuksista, joissa otetaan huomioon matkan pituus. 

Palvelusta kiinnostuneet voivat soittaa apteekin aukioloaikana puhelinnumeroihin 

Vilppulan apteekki 03 471 6136 ja 

Kolhon apteekki 03 474 0165. 


LÄÄKKEIDEN KOTIINKULJETUSPALVELUN TOIMINTAPERIAATE

- Asiakas asioi henkilökohtaisesti etäpalveluna mobiilireseptillä tai puhelimitse 

o Vilppulan apteekki 03 471 6136 

o Kolhon apteekki 03 474 0165 

- Asiakas kertoo lääkkeen vastaanottajan, jonka on varauduttava tunnistautumiseen 

- Lääketoimitus tilataan klo 13 mennessä 

- Lääketilaus toimitetaan klo 18 mennessä 

- Kuljetus laskutetaan yhdessä lääkkeiden kanssa 

Hinnasto lääketoimituksille 

- toimitusosoitteen etäisyys apteekista alle 10 km 8,8 € 

- toimitusosoitteen etäisyys apteekista 10 – 20 km 14,3 € 

- toimitusosoitteen etäisyys apteekista 20 – 30 km 25,3 € 

- toimitusosoitteen etäisyys apteekista 30 – 40 km 36,3 € 

Kuljetuspalvelun toteuttavat Vilppulassa Kuljetuspalvelu Asko Ritaranta ja Taksiyrittäjä Jari Virkki ja Kolhossa Taksipalvelu Mika Roponen.