Vi betjänar

må-fre 8.30-19.00
lö 9.00-15.00
sö 11.00-14.00

Apoteket är stängt

1.1., 1.5., midsommardagen och 25.12.


VÄLKOMMEN!


 

 

 

Palvelemme

ma-pe 8.30-19.00
la 9.00-15.00
su 11.00-14.00

Apteekki on suljettu
 1.1., 1.5., juhannuspäivänä ja 25.12. 


TERVETULOA! 

 


 

 


 

 

EUCERIN JÄLLEEN SUOMESSA!


LEMMIKIT JA MADOTUS

Madotukseen ennen matkustamista ulkomaille tule käyttää pratsikvantelia sisältävää valmistetta.

 

KISSAT:

ULKOKISSAT: Madotus vähintään 2 kertaa vuodessa, paitsi lapsiperheen kissa madotettava 4 kertaa vuodessa. Lääkevaihtoehdot: DRONTAL, AXILUR, FLUBENOL tai CAZITEL KISSOILLE.

SISÄKISSAT, jotka syövät raakaa pakastamatonta kalaa tai lihaa, madotetaan samalla tavalla kuin ulkokissat. Sisäkissat, jotka saavat ainoastaan valmisruokaa tai keitettyä ruokaa, madotetaan 1-2 kertaa vuodessa. Lääkevaihtoehdot: MIRRIX tai DRONCIT.

Kissat, jotka asuvat perheessä, jossa on monta eläintä, tai lapsiperheen kissat, madotetaan neljä kertaa vuodessa.

KOIRAT:

Koirien madotus tulisi perustua ulostetutkimukseen, jonka voi tehdä hyvin varustelluilla eläinlääkäriasemilla. Mikäli näytteessä ei ole matoja, madotusta ei tarvita. Mikäli ulostenäytettä ei oteta, rutiinimadotusta suositellaan neljä kertaa vuodessa.

PERHEKOIRAT, jotka ulkoilevat hihnassa, ja saavat enimmäkseen valmisruokaa tai keitettyä ruokaa, voidaan madottaa esimerkiksi CANEXILLA, DRONTAL COMPILLA tai CAZITELILLA. Perhekoirien riski saada matoja on alhainen, mutta ulostenäytteen tutkiminen kerran vuodessa on silti tärkeää. Mikäli ulostenäytetutkimusta ei tehdä, tulisi koira madottaa neljä kertaa vuodessa.

Monikoiratalouksissa on perusteltua madottaa koiria neljä kertaa vuodessa, ja kaikki koirat tulisi madottaa samaan aikaan. Koira on myös aiheellista madottaa neljä kertaa vuodessa perheissä, jossa on pieniä lapsia, mikäli ulostenäytetutkimusta ei aiota tehdä.

METSÄSTYSKOIRAT, jotka syövät raakaa tai pakastamatonta lihaa, tai asuvat kennelissä, suositellaan madotettavan 4-8 kertaa vuodessa. Muuten metsästyskoirat suositellaan madotettavaksi metsästyskauden aikana kerran kuukaudessa. Lääkevaihtoehdot: FLUBENOL, AXILUR tai DOLPAC.

Koirat madotetaan myös ennen rokotusta tai oleskelua eläinhoitolassa.

Suomessa kissoilla ja koirilla esiintyy pääsääntöisesti kolme erilaista sisäloista, eli "matoa". Tavallisimpia niistä ovat heisi- ja hakamato. Eläimen on mahdollista saada myös lapamato raa´asta kalasta.

USEIN KYSYTTYÄ