Vi betjänar

må-fre 8.30-19.00
lö 9.00-15.00
sö 11.00-14.00

Apoteket är stängt

1.1., 1.5., midsommardagen och 25.12.


VÄLKOMMEN!


 

 

 

Palvelemme

ma-pe 8.30-19.00
la 9.00-15.00
su 11.00-14.00

Apteekki on suljettu
 1.1., 1.5., juhannuspäivänä ja 25.12. 


TERVETULOA! 

 


 

 

Lääkeneuvonta

Farmaseuttinen henkilökuntamme neuvoo Sinua kaikissa lääkkeisiin, lääkehoitoon ja terveyteen liittyvissä asioissa. 

Keskustelemme mielellämme kanssasi mm. lääkkeiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä, lääkevaihdosta ja Kela-korvauksista. Meiltä löytyy myös monia neuvoja erilaisten sairauksien ennaltaehkäisyyn ja lääkkeettömään hoitoon. Laajasta apuvälinevalikoimastamme löytyy lääkehoidon onnistumista ja arkielämää helpottavia ratkaisuja. Reseptilääkkeiden toimituksen yhteydessä tarkistamme apteekistamme hankkimiesi reseptilääkkeiden yhteisvaikutukset. 


Lääkityksen tarkistuspalvelu

Onko Sinulla käytössä useita lääkkeitä? Haluaisitko varmistua siitä, että lääkkeesi soveltuvat käytettäviksi yhdessä, ja että lääkityksesi ottoajankohdat ovat parhaat mahdolliset? 

Lääkityksen tarkistuksessa proviisori tai farmaseutti käy lääkityksesi läpi tarkistaen sen mahdolliset yhteisvaikutukset, ottoajankohdat, ja mahdolliset lääkityksen haitat. Kun tarkistus on tehty, Sinulla on mahdollisuus keskustella rauhassa lääkitykseesi liittyvistä kysymyksistä, ja saada mukaasi tarkistusraportti, sekä hyviä neuvoja myös mahdollisista lääkkeettömistä hoitomuodoista. Kysy lisää proviisoriltamme!

Lääkehoidon arviointi

Huolestuttaako lääkkeiden suuri määrä sekä mahdolliset haitta- ja yhteisvaikutukset? Vastaako lääkityksesi hoitosuosituksia? Onko lääkityksessäsi päällekkäisyyksiä tai puuttuuko mahdollisesti lääkkeitä? Onko lääkeannos oikea ikä ja munuaistoiminta huomioiden? Lääkehoidon arvioinnissa nämä tarkistetaan. Palvelussa tarkistetaan myös lääkkeenottotekniikka sekä ottoajankohdat. Palveluun kuuluu haastattelu, arviointi sekä kirjallinen raportti mahdollisine muutosehdotuksineen.

Lisätietoja voit kysyä proviisoriltamme.


 

Lääkkeenoton muistutuspalvelu

Unohtuuko aamu- tai iltalääke? Lääkehoidon onnistumisen kannalta on erityisen tärkeää, että lääkkeen muistaa ottaa oikeaan aikaan - vain oikein otettu lääke tehoaa! 

Lääkkeenoton muistutuspalvelussa saat käyttöösi pienikokoisen lääkemuistuttajan, jonka farmaseutti ajastaa lääkekorttisi perusteella. Helppokäyttöinen lääkemuistuttaja kulkee kätevästi mukana vaikkapa taskussa ja hälytyksen saat kuitattua napin painalluksella. Lääkemuistuttajaan saa asetettua niin monta ottoajankohtaa kuin tarvitset!

Askarruttaako lääkityksen yhteensopivuus ja oikeat ottoajankohdat? Lääkkeenoton muistutuspalveluun voit yhdistää myös lääkityksen tarkistuksen. Kysy lisää proviisoriltamme!

Koneellinen annosjakelu

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu parantaa lääkehoidon turvallisuutta, edistää lääkehoidon onnistumista ja säästää lääkekuluissa. Lääkkeiden annosjakelupalvelu sopii henkilöille, joilla on paljon lääkkeitä jatkuvassa käytössä tai ongelmia lääkkeiden annostelussa.

Koneelliseen annosjakelupalveluun kuuluvien asiakkaiden säännöllisesti otettavat tabletit ja kapselit jaellaan valmiisiin annospusseihin. Pussit toimitetaan asiakkaille kahden viikon erissä ja niiden mukana tulee ajan tasalla oleva lääkityskortti. Palvelu on maksullinen.
Lisätietoja proviisoriltamme ja osoitteesta www.pharmac.fi

 

Schengen-todistus

Schengen-sopimuksessa määrätään todistuksesta, jolla yksityishenkilön tulee osoittaa mukanaan kuljettamiensa huumaavien, psykotrooppista ainetta sisältävien, tai pääasiassa keskushermostoon vaikuttavia aineita sisältävien lääkkeiden tarpeellisuus matkustaessaan Schengen-alueella. 

Todistus voidaan antaa apteekista, josta lääke on toimitettu, ja se on voimassa 30 vuorokautta kirjoittamispäivämäärästä alkaen. Varaathan todistuksen kirjoittamista varten lääkepakkauksen, passin, sekä lääkettä koskevan lääkemääräyksen. 

Schengen-maita ovat: Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Slovakia, Unkari, Slovenia, Malta ja Sveitsi. 

Muistathan, että jokaisen maan vaatimukset todistusta edellyttävistä lääkevalmisteista vaihtelevat. Tarkemmat tiedot maakohtaisista rajoituksista saa kohdemaan edustustosta tai lähetystöstä. 

Lääkkeiden kotiinkuljetus

Lääkekuljetus lähialueille

Apteekkipalvelu Seniorituvalla:

Toimitamme asiakkaiden puhelimitse tilaamat lääkkeet veloituksetta kerran viikossa (keskiviikkoisin) Seniorituvalle. Lisätietoja saat apteekistamme tai Seniorituvalta. 

Lääkkeiden kotiinkuljetus: 

Tarvittaessa lääkkeet kuljetetaan myös lähialueilla (max. 10 km) kotiovelle, mikäli et itse pääse asioimaan apteekkiin. Palvelu on maksullinen.

Lääkkeiden hävittäminen

Tarkista lääkekaappisi säännöllisesti ja poista sieltä vanhentuneet tai käyttämättömät lääkkeet. 

Lääkkeet ovat ongelmajätettä, eivätkä ne kuulu sekajätteen joukkoon tai viemäriin. Ympäristöön joutuessaan ne voivat vaikuttaa maaperän ja vesien mikrobilajistoon tai eläin- ja kasvikuntaan. Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiin, jossa ne lajitellaan edelleen hävitettäväksi. 

Noudata seuraavia ohjeita:

Palauta lääkkeet apteekkiin alkuperäispakkauksissaan, mutta poista tietosuojasi vuoksi reseptilääkkeen ohjeliuska. Varmista, etteivät nestemäiset lääkepakkaukset vuoda.
Palauta jodipitoiset tuotteet alkuperäispakkauksissaan erillään muista lääkkeistä (Betadine, Jodix, Iodosorb).
Palauta elohopeakuumemittarit, neulat ja ruiskut erillään muusta lääkejätteestä. Neulat on hyvä pakata esimerkiksi läpäisemättömään muovipulloon tai lasipurkkiin.

Laiva-apteekkien tarkastukset

Teemme laiva-apteekkien tarkastuksia varustamon tai huolintaliikkeen tilauksesta. Tarkastuksen yhteydessä täydennämme tarvittaessa laiva-apteekin sisältöä Merenkulkuhallituksen määräysten mukaisesti. Huolehdimme myös vanhentuneiden valmisteiden hävittämisestä.

Terveydeksi-lehti

Terveydeksi-lehti on Apteekkariliiton jäsenapteekkien ilmainen asiakaslehti, jonka tavoitteena on välittää luotettavaa tietoa terveyden edistämisestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkipalveluista.

Hae ilmainen lehti meiltä tai lue verkossa:
Terveydeksi! -Apteekkien asiakaslehti

Korvien rei'itys

Korvien lävistys onnistuu ajanvarauksella tiistaisin ja torstaisin, tai drop-in periaatteella kosmetologiemme ollessa paikalla.

Meillä voit rei'ittää korvasi turvallisesti, ilman allergiariskiä. Käytämme lävistykseen lääkinnällisestä muovista ja täysin nikkelittömästä metallista valmistettuja, steriilejä koruja. Rei'itys tapahtuu rauhallisessa tilassa.

Liikkujan apteekki

Apteekkimme on mukana Liikkujan Apteekki -pilottihankkeessa. Tämä hanke on osa valtakunnallista Kunnossa Kaiken Ikää (KKI)-ohjelmaa ja toteutetaan yhteistyössä Suomen Apteekkariliiton, Hengitysliitto Helin ja Suomen Liikunta ja Urheilu ry (SLU) kanssa.

Hankkeen tavoitteena on lisätä apteekkien valmiuksia liikuntaneuvonnan tarjoamisessa ja liikkumaan kannustamisessa.

Liikunnalla on tärkeä osa sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa. Sen vuoksi haluamme auttaa asiakkaita löytämään sopiva liikuntatapa ja liikunnan ilo.

Voit tulla kysymään liikuntaan liittyviä neuvoja apteekistamme ! Meiltä saat myös liikuntaoppaita ja painonhallintaoppaita.

 

Saat lisää tietoa Liikkujan apteekki-hankkeesta seuraavilta sivuilta:

www.kki.likes.fi,

www.liiku.fi Liikkujan Apteekki

Alkuverryttely ennen kävelytestiä

Lähtö tapahtui apteekin edestä

Palautetta testin jälkeen