Siirry tekstin alkuun
Kauppakeskus Iso omena!

 

 

 
 

 

 

Terveyskeskukset

Terveysasemilta alueen asukkaat saavat tarvitsemansa sairaanhoidon perustason palvelut. Peruspalveluja ovat sairauksien ennaltaehkäisy, tutkimus ja hoito sekä kuntoutus.

Jokaisella terveysasemalla on yksi palvelunumero
Espoon terveysasemilla on käytössä automaattinen puhelinpalvelu. Kun soitat terveysasemalle, tallennat numerosi automaattiin. Sinulle soitetaan takaisin samana päivänä, pääsääntöisesti tunnin sisällä. Puhelinvaihteen sekä hoitajien puhelinnumerot löytyvät terveysaseman nettisivulta.

Jos tarvitset kiireellistä ensiapua, terveysaseman päivystykseen voi mennä arkisin suoraan ilman ajanvarausta ja soittoa. Iltaisin ja viikonloppuisin terveysasemat ovat kiinni. Silloin äkilliset sairaudet ja tapaturmat hoidetaan Jorvin sairaalan päivystyksessä.

Matinkylän terveysasema

Ajanvaraus, puh. (09) 8164 2280 ma-to klo 8-15, pe klo 8-14
Meillä on käytössä automaattinen puhelinpalvelu. Kun soitat terveysasemalle, puhelinpalvelu pyytää sinua näppäilemään tai sanelemaan oman puhelinnumerosi suuntanumeroineen automaattiin. Terveysasemalta soitetaan sinulle takaisin tunnin sisällä. Lue yksityiskohtaiset ohjeet. Hätätapauksessa soita 112.

Huom! 27.12.2010 alkaen Matinkylän asukkaat eivät enää voi asioida Puolarmetsän terveysaseman päivystävällä lääkärillä, vaan aika varataan Matinkylään.

Jos tarvitset hoitoa saman päivän aikana, ota yhteys terveysasemalle aamulla klo 8-10. Soitamme sinulle takaisin kahden tunnun sisällä. Soitathan vähemmän kiireellisissä asioissa vasta klo 10 jälkeen. Soitamme takaisin saman päivän aikana.

Klo 15 jälkeen voit soittaa terveysneuvontaan (09) 10023 (vastaa 24 h) tai kiireellisessä asiassa voit tulla päivystävälle hoitajalle.

Päivystävän hoitajan vastaanotto
Matinkylän terveysasemalla päivystää sairaanhoitaja jonotusnumerolla ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-15. Hoitajan vastaanotolle voit mennä näissä asioissa: flunssa, vatsatauti ja virtsatietulehduksen epäily sekä lyhytaikaiset sairauslomatodistukset, pienet vammat ja tapaturmat, hyönteisten pistokset, sukupuolitaudin tai ei-toivotun raskauden pelko sekä akuutit selkäkivut.

Päivystävän lääkärin vastaanotto
Kiireellisessä asiassa pääsääntöisesti soita ensin Matinkylän terveysasemalle.Hätätapauksessa soita 112:een.
Huom! 27.12.2010 alkaen Matinkylän asukkaat eivät enää voi asioida Puolarmetsän terveysaseman päivystävällä lääkärillä. Kiireellisten potilaiden tutkiminen ja hoito aletaan ensisijaisesti järjestää Matinkylän terveysasemalla ajanvarauksella. Joissakin tilanteissa matinkyläläinen voidaan ohjata Tapiolan terveysaseman päivystykseen. Esim. jos Matinkylän terveysasemalla ei ole antaa kiireellistä aikaa lääkärille.

Luunmurtumat kipsataan vain Tapiolan terveysasemalla arkisin klo 8-15, jonne voit hakeutua suoraan. Jos et ole varma vamman laadusta, soita ensin Matinkylän terveysasemalle tai terveysneuvontaan (09) 10023.

Terveydenhoitajan vastaanotto
Matkailijoiden rokotukset, diabetesneuvonta. Vastaanottoaika varataan solutoimistosta tai terveydenhoitajalta puhelinajalla. Rokotusvastaanotto ilman ajanvarausta ti klo 8-9.30 myös kausi-influenssarokotukset riskiryhmille.

Puhelinajat
Lääkärin puhelinaika annetaan erikseen sovituksi ajaksi ja tällöin lääkäri soittaa potilaalle.
Sairaanhoitajan puhelinaika ma-pe klo 12-13.15, puh. (09) 816 42414, vastaanotto ajanvarauksella.
Terveydenhoitajanpuhelinaika ma-pe klo 12-12.50, puh. (09) 8164 2232
Ehkäisyneuvonta ja ajanvaraus yli 22-vuotiaille maanantaisin ja torstaisin klo 12-13 puh.(09)81632060

Potilastoimisto
Avoinna ma-to klo 8.30-15 ja pe klo 8.30-14


Reseptin uusiminen
Voit jättää terveysasemalle uusittavaksi vain Espoon terveysasemilla kirjoitettuja reseptejä. Tuo resepti uusittavaksi vähintään 2 viikkoa ennen lääkkeiden loppumista. Reseptin uusimisaika on viikko. Ohje

 

Lähde:


www.espoo.fi

Siirry sivun alkuun

 

 
 

 


Etsi sivustolta
  Apteekin omat kotisivut
IronMedia Oy, PharmaPress Oy, Slap Media
© apteekit.org