Apteekkari Kirsi Pietilä

APTEEKKARIN TERVEHDYS

KONTULAN APTEEKKI ON SUOMALAINEN APTEEKKI

Tervetuloa 50-vuotta vanhaan Kontulan apteekkiin Alkon vieressä! Muistathan, että Kontulan apteekin omassa kanta-asiakasohjelmassa saat heti 2,5 % alennuksen itsehoitolääkkeistä ja muista terveystuotteista. Kontulan apteekki palvelee ma-pe klo 8-21, la klo 9-18 ja su klo 12-18. 

Suomen hallitus linjasi keväällä apteekkitoiminnan osaksi terveydenhuollon ketjua ja totesi, että suomalainen apteekki on jatkossakin kotimaisten terveydenhuollon ammattilaisten käsissä.  Tämä hyödyntää myös parhaalla tavalla yhteiskuntaamme ja asiakkaitamme. Hallitus päätti tehdä muutoksia mm. lääkkeiden kustannusten ja hinnan muodostumiseen, apteekkilupajärjestelmään, itsehoitolääkkeiden jakelukanavaan sekä apteekkiveron kertymiseen. Kaikkiin näihin kohdistetaan useampia toimenpiteitä. Julkisuudessa jotkin tahot ovat näitä toimia tai niiden mittaluokkaa vähätelleet. Me apteekkilaiset olemme tyytyväisiä siitä, että apteekkitoimintaa päätettiin kehittää suomalaisten terveyden ja lääkehuollon lähtökohdista.

Suomessa on toimiva, kansainvälisesti arvostettu ja luotettava apteekkijärjestelmä. Kun mikään ei ole rikki, ei toimivaa järjestelmää kannata vain muuttamisen ilosta lähteä rikkomaan.  Hallitus ei siis suojellut päätöksillään apteekkareita, kuten jotkut ovat halunneet provokatorisesti asian nähdä, vaan hallitus arvostaa suomalaista, hyvin toimivaa, valtiolle paljon verotuloja ja terveyshyötyjä tuovaa apteekkijärjestelmää.

Apteekkijärjestelmästämme hyötyvät ennen muuta suomalaiset lääkkeiden käyttäjät. Järjestelmämme takaa sen, että lääkkeitä luovuttavat ja niiden käyttöä opastavat farmasian alan korkeasti koulutetut ammattilaiset. Apteekkien omistus pysyy kotimaisissa käsissä, ja sitä myötä toiminnasta saatavat verotulot jäävät meidän suomalaisten hyödyksi. Lääkkeet ovat samanhintaisia ympäri maata ja niiden saatavuus on hyvä, asuitpa sitten kaupungissa tai maaseudulla. Tästä on hyvä jatkaa suomalaisen apteekkitoiminnan kehittämistä entistä paremmaksi!


Hyvää kesäloman odotusta toivottaen,​

Kirsi Pietilä

apteekkari, farmasian tohtori

 

Kanta-asiakasalennuksella saat heti ostosten yhteydessä 2,5% alennuksen itsehoitolääkkeistä ja muista terveystuotteista.