Itsehoito

Monia lieviä vaivoja voi hoitaa ilman reseptiä saatavilla itsehoitovalmisteilla.

Ennen itsehoitovalmisteen valitsemista on tiedettävä, mikä oireen aiheuttaa. Itsehoitovalmisteita käytetään tavallisiin, helposti tunnistettaviin oireisiin, jotka usein paranevat itsestäänkin. Joskus kuitenkin oireet ovat harvinaisempia, jolloin voi kääntyä apteekin farmaseuttisen henkilöstön puoleen, keskustella oireista ja miettiä yhdessä sopivaa lääkitystä.

Itsehoitovalmisteilla voidaan hoitaa esimerkiksi tilapäistä kipua, yskää, flunssaa, kurkkukipua, päänsärkyä, tilapäisiä vatsavaivoja ja eräitä ihosairauksia. Jos oireet pitkittyvät, on käännyttävä lääkärin puoleen.

Apteekkimme itsehoito-osastolta löydät kattavan valikoiman itsehoitoon soveltuvia tuotteita. Suoritamme jatkuvaa varaston arviointia ja seuraamme kysyntää lisäten tai poistaen tuotteita sen mukaisesti. Tilaamme tavaraa tukkuliikkeistä päivittäin, joten saat nopeasti myös sellaisia tuotteita, joita meillä ei vielä ole varastossa. 

Tuotevalikoima on jaoteltu hyllyihin oireiden mukaan ja hyllyjen opaskilpien avulla löydät helposti itsellesi sopivan valmisteen. Jos sinulla on kysyttävää tai jos et löydä haluamaasi valmistetta, autamme sinua mielellämme.

Itsehoito-osastollamme voit myös tutustua säännöllisin väliajoin vaihtuviin kanta-asiakastarjouksiin. Voit verrata lääkkeiden ja muiden itsehoito-osaston tuotteiden hintoja ja tehdä näin järkeviä ostopäätöksiä. Ammattitaitoinen farmaseutti tai proviisori auttaa sinua valitsemaan sopivimman itsehoitotuotteen itsellesi. Voit myös kysellä heiltä lääkkeiden vaikutuksista ja yhteensopivuudesta muiden lääkkeiden kanssa.