Rusthollintie 1
17200 VÄÄKSY

Puh. 03 874 800
Fax 03 874 8088

 

Palvelemme
ma - pe 9.00-17.30
la 9.00-14.00
asikkalan.apteekki@apteekit.net

 

PALVELUT

Lääkeneuvonta

Farmaseuttinen henkilökuntamme neuvoo Sinua kaikissa lääkkeisiin, lääkehoitoon ja terveyteen liittyvissä asioissa. Apteekkimme henkilökunnalla on ehdoton vaitiolovelvollisuus ja noudatamme lääkeneuvonnassa apteekkitoiminnan eettisiä ohjeita.

Pyrimme katsomaan asiakasta kokonaisuutena ja panostamme asiakkaan kokonaisvaltaiseen palveluun - mitä kaikkea tarvitset, jotta lääkehoitosi onnistuu ja millä voit hoitaa ja ylläpitää terveyttäsi.

Yhteisvaikutusseuranta

Käytössämme on yhteisvaikutusohjelma, jolla voimme tarkastaa lääkkeittesi yhteisvaikutukset. Reseptilääkkeitä ostaessasi yhteisvaikutusohjelma vertaa lääkeostoa automaattisesti kaikkiin apteekistamme aiemmin ostettuihin reseptilääkkeisiin. Keskittämällä lääkeostosi Asikkalan apteekkiin, voimme varmistaa lääkityksesi yhteensopivuuden jokaisella reseptintoimituskerralla.

Reseptilääkkeiden ja itsehoitolääkkeiden lisäksi yhteisvaikutuksia voi olla myös luontaistuotteilla ja ravintovalmisteilla. Pidämme siis tärkeänä, että saat asiantuntevaa neuvoa myös reseptivapaita tuotteita hankkiessa.

Reseptien uusiminen

Ennen vuotta 2017 kirjoitetut lääkemääräykset ovat voimassa vuoden kirjoittamis- tai uusimispäivästä. 1.1.2017 jälkeen kirjoitettujen tai uusittujen lääkemääräysten voimassaoloaika on kaksi vuotta; poikkeuksia ovat huumausaine- ja PKV -lääkereseptit, jotka ovat voimassa edelleen yhden vuoden. Lääkemääräyksen vanhenemisen jälkeen reseptit on uusittava, vaikka lääkettä olisi reseptissä jäljellä. Jos uusiminen ei vaadi kontrollikäyntiä, voimme tehdä uusinnan puolestasi.

Apteekkimme kautta on mahdollista uusia myös muualla kuin Asikkalan terveysasemalla kirjoitettuja reseptejä. Keskimääräin reseptin uusinta kestää 0-8 päivää riippuen reseptin uusintatavasta (e-resepti, paperinen lääkemääräys, puhelinmääräys) ja siitä, kuinka lääkäri on tavoitettavissa.

Koneellinen annosjakelu

Koneelliseen annosjakelupalveluun kuuluvien asiakkaiden säännöllisesti otettavat tabletit ja kapselit jaellaan valmiisiin annospusseihin (www.pharmac.fi). Pääsääntöisesti pussit toimitetaan asiakkaalle kahden viikon erissä. Lääkkeiden lisäksi potilas saa kahden viikon välein päivitetyn ajan tasalla oleva lääkityskortin. Palveluun sisältyy myös reseptien säilytys apteekissa.

Annosjakelupalvelu parantaa lääkitysturvallisuutta ja pienentää lääkekuluja. Palveluun kuuluva asiakas maksaa vain hänelle toimitetuista lääkkeistä, jolloin muutosten aiheuttama lääkehävikki pienenee. Lääkkeet jaellaan suurista, edullisista, lääkepakkauksista, joten myös lääkkeiden yksikköhinnat ovat edullisempia.

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistuspalvelu on uusi apteekkimme maksullinen palvelu, jossaselvitämme kokonaislääkityksen ja tarkistamme epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Lisäksi varmistamme lääkkeiden oikeat ottoajankohdat ja  soveltuvuuden iäkkäille. Asiakas saa tarkistuksesta kirjallisen yhteenvedon. Lisäksi palveluun kuuluu noin puolen tunnin mittainen kestävä keskustelu, jossa käsitellään asiakkaan tarpeiden mukaan esimerkiksi lääkehoidon oikeaa toteutusta. Palvelun hinta on 45,00 (sis. alv. 24%). Voit palvelusta voit lukea täältä.

Kela-korvaukset

Esittämällä kelakorttisi saat kelakorvauksen lääkekuluistasi jo suoraan apteekista.Maksettavaksi jää tällöin ainoastaan omavastuuosuus. Korvauksen piiriin kuuluu suurin osa lääkkeistä, jotka lääkäri on määrännyt sairautesi hoitoon.

Vuoden 2016 lähtien kelakorvauksia maksetaan vasta 50 euron alkuomavastuun täyttymisen jälkeen. Alkuomavastuu ei koske alle 18-vuotiaita. Lääkeostoista saa Kelakorvauksen automaattisesti heti alkuomavastuun täytyttyä.

Peruskorvattavissa lääkkeissä kelakorvauksen osuus on 40 % (aiemmin 35 %) lääkkeen viitehinnasta ja alempi erityiskorvaus 65 % lääkkeen viitehinnasta. Ylempi erityiskorvaus korvaa 100 % lääkkeen viitehinnasta, jolloin asiakaalle jää maksettavaksi jokaisesta lääkevalmisteesta vain 4,50 euron omavastuun.

Lääkevaihto apteekissa

Vaihtokelpoisten lääkkeiden kohdalla kelakorvauksen määrä lasketaan lääkkeen viitehinnan mukaan. Reseptilääkkeitä hakiessasi henkilökuntamme kertoo aina, kuuluuko lääkkeesi viitehinnan piiriin ja löytyykö valmisteelle edullisempaa vaihtoehtoa; voit itse päättää haluatko vaihtaa lääkkeesi edullisempaan valmisteeseen.

Työpaikkakassat

Apteekillamme on sopimus useiden työpaikkakassojen kanssa (mm. Koneen Toimihenkilöiden Vakuutuskassa, Koneen Työntekijöiden Vakuutuskassa, Enerkemi, Raute, Tradeka, L&T-Sairauskassa, Repola jne.). Jos olet työpaikkakassan jäsen, voit hakea reseptilääkkeesi meiltä sopimuksessa määriteltyä omavastuuta vastaan. 

Työtapaturma

Työtapaturman hoitoon tarvittavat reseptilääkkeesi saat apteekistamme veloituksetta vakuutusyhtiön myöntämää sitoumusta vastaan.

Erityisosaaminen

Apteekkimme astma-, diabetes- ja sydänyhdyshenkilöt osaavat neuvoa Sinua lääkkeisiin ja sairauksiisi liittyvissä asioissa. Yhdyshenkilöiden palvelu on maksutonta.

Lääkejätteiden hävitys

Käyttämättä jääneet lääkkeet tulee hävittää ongelmajätteenä. Apteekkimme ottaa maksutta vastaan yksityishenkilöiden palauttamat lääkejätteet.

Ohjeet lääkejätteiden lajitteluun löydät täältä.