Rusthollintie 1
17200 VÄÄKSY

Puh. 03 874 800
Fax 03 874 8088

 

Palvelemme
ma - pe 9.00-17.30
la 9.00-14.00
asikkalan.apteekki@apteekit.net

 

 

Katsele omia sähköisiä reseptitietojasi. Sivuilta voit myös tulostaa yhteenvedon sähköisistä resepteistäsi.

 

-Omien tietojen katselussa näet Reseptikeskukseen ja Potilastiedon arkistoon tallennetut tietosi. Kirjautuminen vaatii verkkopankkitunnuksia tai HST-korttia (sähköinen henkilökortti).

-Kirjaudu omien tietojen katseluun

-Sähköiset reseptit ja lääkeostot apteekista näkyvät Omien tietojen katselussa 2,5 vuotta siitä päivästä, kun reseptit on kirjoitettu.

 

 

 

 

E-RESEPTI-INFO

eResepti Asikkalan apteekissa

Aiempien reseptimuotojen lisäksi käytössämme on myös eResepti eli sähköinen lääkemääräys. Lääkärisi eReseptille määrämät lääkkeet voit noutaa apteekistamme joko Kela-kortillasi tai lääkäriltäsi saadulla potilasohjeella.

Reseptin uusiminen

Voit uusia eReseptin apteekkimme kautta. Uusimispyynnöt käsitellään terveydenhuollossa 8 vuorokauden kuluessa; aikataulu riippuu Sinua hoitavan lääkärin aikataulusta. Halutessasi voit jättää uusimisen yhteydessä matkapuhelinnumeron, jolloin saat tiedon uusimisesta tekstiviestillä. Voit tarkastella omia eReseptitietojasi myös reseptikeskuksesta - tämä tapahtuu pankkitunnuksien avulla.

Jos joku toinen asioi puolestasi

Myös toinen henkilö voi asioida puolestasi. Puolesta asioivan tulee osoittaa esimerkiksi Kela-kortillasi tai potilasohjeella, että hänellä on oikeus noutaa lääkkeesi. Muiden sähköiseen reseptiin liittyvien asioiden hoitoon apteekissa hän tarvitsee Sinun allekirjoittaman kirjallisen suostumuksen.

Suostumukset

Allekirjoittamalla suostumuksen voit antaa puolesta asioivalle luvan

* pyytää uusimaan sähköisen reseptin.

* pyytää yhteenvedon tämän käyttämistä lääkkeistä

* pyytää mitätöimään sähköisen reseptin, kun potilas ei tarvitse lääkettä enää

Suostumus annetaan lomakkeella. Lomakkeen voit noutaa Kelan toimistosta tai meiltä apteekista. Suostumuksen voi antaa joko yhtä asiointikertaa varten tai kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

Mitä hyötyä

* sähköiset reseptit ovat aina tallessa

* papereita ei tarvitse kuljettaa mukana

* reseptiäsi ei voi väärentää, sillä lääkäri tallentaa reseptitiedot sähköiseen tietokantaan eli Reseptikeskukseen ja apteekki hakee tiedot sieltä.